ŠTĚTCE A PALETY

Informace

Slevy

ŠTĚTCE A PALETY

Malířské štětce a palety - Základní nástroje každého umělce. 

Objevte dokonalé spojení mezi vaší rukou a plátnem s našimi kvalitními malířskými štětci a paletami. Ať už jste začátečník nebo profesionální umělec, naše kolekce nabízí vše potřebné pro vaši tvorbu:

ŠTĚTCE:

• Široký výběr velikostí a tvarů pro různé techniky

• Štětiny z přírodníc...

Malířské štětce a palety - Základní nástroje každého umělce. 

Objevte dokonalé spojení mezi vaší rukou a plátnem s našimi kvalitními malířskými štětci a paletami. Ať už jste začátečník nebo profesionální umělec, naše kolekce nabízí vše potřebné pro vaši tvorbu:

ŠTĚTCE:

• Široký výběr velikostí a tvarů pro různé techniky

• Štětiny z přírodních i syntetických materiálů

• Vhodné pro akryl, olej, akvarel i další média

• Ergonomické rukojeti pro pohodlnou práci

PALETY:

• Klasické dřevěné i moderní plastové provedení

• Různé tvary a velikosti pro všechny potřeby

• Palety s přihrádkami pro lepší organizaci barev

• Odnímatelné palety pro snadné čištění.

Naše pečlivě vybrané štětce vám umožní vytvářet jemné detaily i expresivní tahy, zatímco palety poskytnou prostor pro míchání a experimentování s barvami. Vyberte si nástroje, které nejlépe vyhovují vašemu stylu, a nechte svou kreativitu volně plynout na plátně. Investujte do kvalitních nástrojů a pozvedněte svou tvorbu na novou úroveň. S našimi štětci a paletami budete mít vše potřebné k vytvoření mistrovských děl, která zaujmou a inspirují!

Zobrazit

ŠTĚTCE A PALETY Počet produktů: 580

Podkategorie

  • Štětce na akvarel

    Akvarelový štětec je kapitola sama o sobě. Jeho důležitou vlastností je schopnost pojmout velké množství vody a tedy i barvy a měl by dobře pracovat na papíře. To znamená dobře pracovat v ploše, ale zároveň udržet špičku. Tento požadavek splňují štětce s přírodním vlasem, nejlépe Kolinsky sobol, veverka, červená kuna ale také speciální syntetické štětce vyrobené přímo pro akvarel. Aby se Vám akvarelové štětce lépe vybíraly, jsou již v názvu označeny číslem série a číslo za lomítkem znamená velikost. Podívejte se na naši nabídku.

  • Štětce na akryl a olej

    Štětce na akrylové barvy mají krátkou nebo dlouhou uměleckou rukojeť. Záleží na vašich preferencích, jakou délku vyberete. Dlouhá rukojeť umožňuje větší odstup od malířského plátna. Vlas u akrylových štětců bývá syntetický nebo hovězí. Nám se osvědčily štětce ze série 397, 398, 399 a 391 Perfect acryl od Lineo. Jsou pevné, pružné a dobře drží tvar. Tyto štětce lze s úspěchem použít i k olejomalbě. Pro malování olejovými barvami zpravidla používáme štětce s přírodním vlasem, tzv. bělenou štětinu. Chlup je silný, pevný a na malbě jsou tahy tímto vlasem patrné. Pokud nemají být stopy po silném vlasu v malbě znatelné, osvědčily se nám již výše zmíněné štětce Perfect acryl, ale také štětce s krátkou ergonomickou rukojetí ze sérií 830, 831 a 832 od italské firmy Borciani & Bonazzi. Jsou pevné, pružné, dobře drží tvar. Malé velikosti se výborně hodí pro detaily, protože skvěle drží špičku a štětec se nerozjíždí. Aby se Vám štětce lépe vybíraly, jsou již v názvu označeny číslem série a číslo za lomítkem znamená velikost. Pokud si nejste jisti výběrem, napište nám nebo zavolejte, rádi vám s výběrem pomůžeme.

  • Hobby a školní štětce

    Hobby a školní štětce jsou v nižší cenové hladině a jsou převážně vyrobeny ze syntetického vlasu. Používají se k práci s akrylovými barvami, temperou, vodovkami a tekutými lepidly typu Herkules nebo lepidly na dekupáž. Mnohdy najdete v obchodech laciné štětce s vlasem pony, těm se však raději vyhněte obloukem, protože nedrží tvar a mnohdy pouštějí chlupy. Nám se osvědčily štětce ze série 578 a 579 od německé firmy Lineo. Aby se Vám štětce lépe vybíraly, jsou již v názvu označeny číslem série a číslo za lomítkem znamená velikost. 

  • Štětce široké

    Široké štětce používáme na velké plochy. Běžně používané široké štětce na řidší barvy mají syntetický vlas, pro hutnější barvy upřednostňujeme štětec široký přírodní s bělenou štětinou, pro blendování kozí vlas a pro běžné nátěry si vystačíme se syntetickými štětci s plastovou rukojetí, jenž jsou o poznání levnější. Štětec se syntetickým vlasem je jemnější, hodí se tedy pro akrylové barvy. Na rozdíl od štětce s bělenou štětinou, který se lépe hodí pro barvy hustější, tedy olej, gesso nebo šeps. 

  • Štětce speciální

    Speciálními štětci máme na mysli štětec vějíř, psáček, velrybí ocas, francouzské štětce, kindžály, začišťovací štětce, silikonové modelovací štětce, štětce na pastel nebo kaligrafické štětce a nebo vodní plnící štětce. Jejich použití je různé, podle potřeby. Aby se Vám štětce lépe vybíraly, jsou již v názvu označeny číslem série a číslo za lomítkem znamená velikost. 

  • ŠTĚTCE SADY

    Sady štětců pro umělce a výtvarníky, pro rozličnou kreativní tvorbu a tvoření s dětmi.

  • Palety, pouzdra, kufříky

    Palety dřevěné, z překližky, porcelánové, plastové a papírové. Pouzdra a penály na štětce nebo tužky a kufříky pro výtvarné potřeby. Palety dřevěné nebo z překližky se nejlépe hodí pro olejové barvy, nejprve je však potřeba palety povrchově upravit, tedy natřít olejem. Porcelánová paleta je nejvhodnější pro vodní techniky, tedy třeba akvarel. Palety plastové používáme u všech vodních technik, tedy akvarel, kvaš, vodovky a tempery, protože díky svému povrchu nesají vodu. Papírové palety jsou spíše módní záležitostí, lze je použít na cokoliv, nejsou však příliš ekologické. Pouzdra a penály na štětce dřevěné, bambusové nebo plastové. Bambusová pouzdra jsou pro štětce velmi vhodná, neboť umožňují přístup vzduchu ke štětcům. Pokud ukládáte štětec do pouzdra a ještě není dostatečně vyschlý, štětec v pouzdře doschne a neznehodnotí se. Praktickým doplňkem pro výtvarné potřeby jsou různé dřevěné kufříky. Vaše barvy a štětce tak máte na jednom místě. Proto v naší nabídce najdete rovnou kufříkové malířské stojany, které jsou praktické a velmi oblíbené.

  • Aplikátory
na stránku
Zobrazeno 577 – 580 z 580 položek
Zobrazeno 577 – 580 z 580 položek